Regelmatig krijg ik de vraag om mensen te helpen om ook zadelmaker te kunnen worden. Ik sta hiervoor open. Inmiddels heb ik hiervoor ook ge├»nformeerd bij de overheid. Helaas is het voor mij niet mogelijk om een 'officieel erkend' opleidingstraject in Nederland te starten. Hiervoor zitten er te veel ambtelijke en fiscale haken en ogen aan. Daarom heb ik mezelf beschikbaar gesteld voor de opleiding die in Nederland is gestart. De Saddle Professional . Mocht u hier een opleiding volgen, dan stelt Wellsaddle zadelmakerij haar kennis ter beschikking voor stagiaires.  

Mocht u hierover meer willen weten, neem dan contact op via het contactformulier (u kunt in overbodige invoervelden nvt invullen) met een goede onderbouwing wat u wilt leren. Zo kan ik makkelijker bezien in hoeverre ik u vooruit kan helpen. 

Verder ben ik actief bij mijn eigen vereniging die wordt bestuurd van uit Engeland. Om zadelpasser te worden zijn ze bezig met een mentoringsceme. Voor meer informatie kun je je inlezen in de volgende website: https://www.mastersaddlers.co.uk/courses/Qualified-Saddle-Fitters-Course-Overseas-Applicants.php. Een groot deel van hun site is openbaar.