2016 is er weer! Dit jaar zal ik ook weer mijn kennis vergroten in Engeland.

De planning is als volgt: januari zadel afmaken. April start met Harness en in Augustus bijscholing met betrekking tot het vullen van zadels en misschien examen van bijscholing zadels aanmeten. Oktober weer een cursus Harness.

Januari 2016

Een stevige week weer in Salisbury. Deze keer sluiten we het zadel af. Het zadel mag er zijn en zal de vrijdag worden beoordeeld. Ik richt me in de overige tijd op het vernieuwen van een zitting van een zadel. Puur om me dit meer eigen te maken, zodat ik ook hierin van meer betekenis kan zijn. Een Prestige valt nog niet mee. Dit omdat deze een plastic boom heeft. Een nietmachine is dan wel handig. Maar al doende lukt dit me ook.

De vrijdag is mijn zadel beoordeeld! En jawel, ik ben geslaagd! Vanaf 11 januari 2016 ben ik Qualified Saddler! Dit betekent dat ik vanaf dan volledig gediplomeerd zadelmaker ben. Het zadel is van een dusdanige kwaliteit, dat me zelfs wordt gevraagd om mee te doen in Londen. Dit gaat in februari dus gebeuren!!

Februari 2016

Op naar de Saddler's Hall in Londen. Mijn zadel zal meedoen aan de competitie. Ik neem gezelschap mee. Deze ervaring wordt nieuw, dus we wachten af wat het gaat zijn. Zodra het is geweest zal ik het toelichten. Helaas was mijn zadel er te laat en kon die niet meedoen. Maar wel een erg leuke avond gehad met veel erg interessante mensen om te spreken. De competitie is groot en druk bezocht. We eten er een lekker buffet en we bekijken elkaars werk. De Saddler's Hall is tevens de plaats waar het antieke zadel van William de Veroveraar wordt bewaard. Onder glas. De laatste die in dat zadel zat, was de huidige Koningin Elizabeth. Alles wat er te zien is, is van historische waarde voor de Engelse zadelmakerij. Een geweldige ervaring dus!

April 2016

Cursus in Salisbury. Deze keer pak ik Harness 2 op. Ik wil ook graag hierin verbreden, zodat ik ook mentuigen kan maken en beter kan repareren. Omdat er veel meters genaaid moeten gaan worden, wil ik dat deel vooral voorbereiden in Engeland en het naaiwerk thuis doen. Het voornaamste wat we doen is leer snijden en voorbereiden.

Het broektuig is bijna klaar. 4 lagen tuigleer op elkaar zetten is hard werken. Maar ook dat gaat me behoorlijk goed af.

Augustus 2016

Ivm de hoge kosten van mijn opleiding moet ik keuzes gaan maken. Deze maand geen cursus uren voor Harness, maar een extra cursus om zadels te vullen en aan te passen. We gaan de puntjes op de i zetten. Deze cursus heb ik zeer succesvol afgerond. Ik heb geleerd om zadels te voorzien van een extra zacht gedeelte en nieuwe wollen vulling. 

Oktober 2016

Verder met de cursus Harness 2. Deze week heb ik level 2 Harness al afgerond. Dat ging een stuk sneller dan gedacht. In 2017 ga ik verder met mijn cursus Harness 3. Dit zal het laatste studiejaar zijn. Vanaf dan ben ik volledig gediplomeerd tuigenmaker en ook het zadelpasgedeelte wil ik afronden met een diploma. Echter zal mijn streven zijn om vooral zelf te maken en minder te passen.

November 2016

Herhalen opleiding advanced bridles bij Francis Roche. Dit om de puntjes op de i te gaan zetten. Een fijne week en deze keer leren we ook om doosjes te maken van leer.