Februari 2015

Afronding ponyzadel, het kussen zal worden afgemaakt en gevuld, voor saddlery 2 en hopelijk ook het examen voor dit onderdeel. Dan moet ik binnen 4 uur een boom hebben opgebouwd en de zitting klaar hebben om er het leer omheen te werken. 

April 2015

Hoera!! Geslaagd voor level 2 Saddlery. In maar liefst 1 keer! Start Saddlery 3.Omdat een eigen ontwerp veel extra tijd gaat kosten en die tijd is hier behoorlijk kostbaar, heb ik afgesproken het 'standaard veelzijdigheidszadel' te maken van de school. 

Juni 2015

Een trubbelig weekje. Veel persoonlijke gebeurtenissen van mensen om me heen. En het eerste onderdeel van het examen voor level 3 Saddlery. Mijn tijd werd geklokt bij het maken van de complete zitting. Het resultaat werd beoordeeld en het is goedgekeurd. Het eerste deel van het examen zit er op. In augustus volgt het 2e deel en als ik daarvoor slaag is mijn zadel klaar en mag ik mezelf Approved noemen. Omdat het zadel er tot nu toe heel erg goed uitziet, streef ik ernaar dat hij mag mee doen in de wedstrijd voor zadelmakers in januari van volgend jaar. In augustus weet ik of hij daarvoor geschikt is. 

Augustus 2015

Afwerking Saddlery 3. Het kussen moet nog gemaakt worden van het zadel en het zadel van level 2 moet nog 1 keer ter beoordeling. Als dit allemaal geslaagd is, ben ik officieel een approved saddler. En hopelijk een aanvang van Harness 2. Ik hoop een start te maken met mentuigen dit jaar.

Oktober 2015

Een extra cursus bridles die werd georganiseerd in Salisbury door Francis Roche van the Royal Muse. Het is erg leuk om diamantjes te verwerken in frontriemen, gevlochten hoofdstellen te maken en ook nog hondenriemen. Een heel leuke cursus waar ik veel heb geleerd met betrekking tot bling, maar ook bijvoorbeeld de showfrontriemen en de steentjes en vlechtwerk in riempjes. Ook een blocked keeper voor de mennerij is besproken. Het was een zeer leerzame cursus. Hopelijk snel komen er foto's van meer mogelijkheden rondom hoofdstellen en eventueel zadels.

Na oktober heb ik even geen lessen meer. Dan pak ik alles weer op in januari 2016. Nog 1 jaar werken aan Harness!